Lëvizni
Notification

A do ta lejoni One IBC t'ju dërgojë njoftime?

Ne vetëm do t'ju njoftojmë lajmet më të reja dhe zbavitëse.

Po lexoni në Shqip përkthim nga një program AI. Lexoni më shumë në Disclaimer dhe na mbështesni për të redaktuar gjuhën tuaj të fortë. Preferoni në anglisht .

Investimet e huaja në Seychelles kapin 35 milion dollarë në tremujorin e parë

Koha e azhurnuar: 07 Jan, 2019, 20:48 (UTC+08:00)

(Ndërmarrja e lajmeve në Sishel) - Investimet e drejtpërdrejta jashtë shtetit në Seychelles për kohëzgjatjen nga janari deri në mars kurorëzuan 35 milion dollarë, një bum prej 26 përqind në krahasim me gjatësinë e barabartë që mbylli 12 muaj, deklaroi një ligj i lartë i bordit të financimit. Shefi ekzekutiv i Bordit të Investimeve të Seychelles, Cindy Vidot, tha se ky rezultat përfundimtar tregon besimin në një ekonomi të vogël megjithatë në zhvillim, përmes së cilës blerësit po tregojnë gatishmëri shtesë për të investuar në Seychelles.

Investimet e huaja në Seychelles kapin 35 milion dollarë në tremujorin e parë

Rritja është performanca më e lartë për tre muajt kryesorë duke marrë parasysh vitin 2016, pas futjes së një moratoriumi mbi tendencat e konakëve të mëdha në Seychelles.

Moratoriumi mbi iniciativat e mëdha të shtëpizave përveç atyre të lejuara tashmë me ndihmën e qeverisë u kthye në futur përmes ish-Presidentit të Seychelles James Michel në një moment të festimeve të Ditës së Pavarësisë më 29 qershor 2015. Por, Vidot deklaroi se ka disa investime mundësitë në të cilat tregtarët mund të vendosin paratë e tyre duke filluar nga sektorët tradicionalë siç janë turizmi dhe peshkimi në një epokë dhe oferta financiare.

Bordi i financimit në Sishel po shet në mënyrë aktive investime në aktivitete brenda sektorëve të dikujt. Kryeministri tha, "mundësitë gjithashtu janë të shumta në sportet periferike brenda ndërmarrjes së turizmit që përfshin turizmin aventuresk, turizmin klinik dhe argëtimin. Ne duhet të kemi pushues ndërveprimi për të shpenzuar më shumë sesa thjesht të qëndrojmë në një han ".

Paraprakisht këtë vit, Bordi përfundoi një ushtrim ku gjeti hartën për të gjithë sektorët që dëshironin fonde të huaja dhe fqinje. ato mundësi financimi përfshijnë zhvillimin e softuerit, rreshtimin zip, zhytjen në ujë, eko bujtinat, bimësinë e akullit, përpunimin e peshkut për të përmendur disa.

"Ne duam të frymëzojmë blerësit tanë Seychellois të ri-investojnë brenda sistemit financiar dhe të diversifikojnë portofolin e tyre," solli Vidot.

Nënkryetari i Bordit, Lenny Gabriel, këshilloi SNA se "janë bërë konsultime me departamente unike dhe një listë e mundësive të biznesit është përzgjedhur në listën e ngushtë për promovim. Aktivitete të tilla ndërmarrjeje janë thjesht në një thirrje për një hapësirë të hapur për financim."

Seychelles renditet e 95-ta midis njëqind e nëntëdhjetë ekonomive në lehtësinë e të bërit ndërmarrje tregtare, në përputhje me renditjen e fundit vjetore të bankës botërore dhe Vidot deklaroi se Bordi po ndërmerr studime të tregut për të zgjedhur kufijtë e investimeve në vendin ishull.

Studimet do të marrin të drejtën e hyrjes për të financuar, do të marrin hyrjen në statistika, tokën, përmirësimin e infrastrukturës, rishikimin e strategjive, udhëzimet e financimit midis indekseve të tjera tha Vidot.

Ajo deklaroi se Sishel, një arkipelag në Oqeanin Indian perëndimor, është një vend krejtësisht i sigurt për të investuar. Ajo u shpreh se vendi i ishullit "ka një mjedis të fortë politik, një regjim taksash të nivelit të lartë, një standard të lartë mjedisor, një klimë të jashtëzakonshme, pa kufizime të këmbimit valutor dhe është një qendër monetare me madhësi ndërkombëtare".

Lexo më shumë

Rreth Nesh

Ne jemi gjithmonë krenarë që jemi një ofrues me përvojë i Shërbimeve Financiare dhe të Korporatave në tregun ndërkombëtar. Ne ju ofrojmë vlerën më të mirë dhe më konkurruese për ju si klientë të vlerësuar për të shndërruar qëllimet tuaja në një zgjidhje me një plan të qartë veprimi. Zgjidhja jonë, suksesi juaj.

US