Lëvizni
Notification

A do ta lejoni One IBC t'ju dërgojë njoftime?

Ne vetëm do t'ju njoftojmë lajmet më të reja dhe zbavitëse.

Po lexoni në Shqip përkthim nga një program AI. Lexoni më shumë në Disclaimer dhe na mbështesni për të redaktuar gjuhën tuaj të fortë. Preferoni në anglisht .

Singapori ka në plan të rritë biznesin me sektorin e teknologjisë në Indi

Koha e azhurnuar: 12 Nov, 2019, 18:06 (UTC+08:00)

Singapori ka nisur një plan për të rritur partneritetin e biznesit me Indinë përmes inovacioneve teknologjike.

Duke njoftuar zgjerimin e rrjetit të qeverisë Aleanca Glovale e Inovacionit (GIA) e qeverisë, Ministri i ngarkuar për Marrëdhëniet Tregtare Z. S Iswaran e përshëndeti atë si një "moment historik" në bashkëpunimin ekonomik midis dy vendeve.

Singapore plans to boost business with India tech sector

Shtë një përpjekje për të lidhur fillestarët e teknologjisë së Singaporit dhe ndërmarrjet e vogla dhe të mesme me ekosistemin teknologjik të Indisë.

"Skena e fillimit indian është shumë e gjallë dhe Bangalore përbën një të katërtën e sipërmarrjeve në Indi… Rrjedha e talenteve që ne mund të krijojmë përmes këtij partneriteti është e pamasë," tha Z. Iswaran për Straits Times në periferi të Techsparks, një konferencë për fillimin e teknologjisë në Bangalore.

"Ajo që na duhet vërtet është që qeveritë të bashkohen dhe të krijojnë një mjedis të mundshëm me sigurime, standarde rregullatore dhe protokolle në mënyrë që bizneset të mund të punojnë së bashku pa pengesa," shtoi ai.

India është tashmë një partner i rëndësishëm tregtar i Singaporit, me tregtinë totale dypalëshe që arrin në 26.4 miliardë dollarë S në 2018. Singapori, investimet e të cilit në Indi janë rritur ndjeshëm në dekadën e fundit, u bë investitori më i madh i Indisë në 2018.

Pjesa më e madhe e këtij investimi deri më tani ka qenë në sektorë tradicionalë si mallrat e konsumit dhe infrastruktura e ndërtimit të tilla si portet dhe aeroportet, si dhe në zhvillimin e pronës.

Aleanca e re kërkon drejtimin e vëmendjes për fillestarët, veçanërisht në hapësirën dixhitale.

"Ndërkombëtarizimi mbetet nxitësi kryesor i rritjes për kompanitë Singapore," tha z. Peter Ong, kryetar i agjencisë qeveritare Enterprise Singapore, e cila ndihmon ndërmarrjet e vogla dhe të mesme në Republikë të lundrojnë në tregjet globale.

"Konsumi në rritje i tregtisë elektronike në Indi, prirja drejt dixhitalizimit dhe aspirata për zgjidhje infrastrukture dhe urbane - jo vetëm qytete të zgjuara por edhe infrastrukturë fizike - janë zona në rritje që kompanitë Singapore mund t'i kushtojnë vëmendje", tha Z. Ong.

"Kompanitë Singapore kanë qenë shumë të afta në qeverisjen elektronike, zgjidhje dixhitale për sigurinë dhe zgjidhje urbane që sigurojnë përdorim më efikas të burimeve. Në hapësirën e konsumit të tregtisë elektronike, ekziston nevoja për përmbushjen e miljes së fundit dhe kompanitë e logjistikës që ofrojnë optimizim të zgjidhjeve logjistike shpesh mund të gjejnë mundësi në Indi, "shtoi Z. Ong.

Aleanca e inovacionit në Bangalore filloi me nënshkrimin e Memorandumeve të Ndërmarrjeve Singapore me tre kompani që do të ndihmojnë ngritjen e bizneseve fillestare, testimin e shtratit dhe shkallëzimin e shpejtë në Indi.

Anthill Ventures, një platformë ndërkombëtare e shkallëzimit të shpejtësisë, për shembull, ishte një nga nënshkruesit e Memorandumit. I nominuar nga qeveria e Singaporit për të kryer një program zhytjeje, kompania do të mbajë kampe për të çmitizuar tregun indian dhe mekanizmat rregullatorë për fillestarët me bazë në Singapor që kërkojnë të hyjnë në Indi përmes Bangalore.

"Shumica e ndërmarrjeve vazhdojnë të hedhin më shumë para për të shtuar dhe për të hyrë në tregje të reja. Por mënyra se si e bëjmë ne është të minimizojmë kostot fillestare të rritjes duke u dhënë kompanive akses në kanalet e shpërndarjes," tha Z. Prasad Vanga, Themelues i Anthill Ventures.

Ata së pari do të fillonin me sektorin e kujdesit shëndetësor, tha ai.

"Ka shumë ndërmarrje të kujdesit shëndetësor me teknologji të thellë në Singapor, të cilët kanë nevojë për ne për të siguruar studime klinike në një shkallë të gjerë. Pas kësaj, ne mund të shikojmë në qytete inteligjente, zgjidhje urbane dhe ujë të pastër," shtoi ai.

Për kompanitë indiane, lidhjet ndërkufitare me Singaporin ofrojnë një portë hyrëse në tregjet e Azisë Juglindore. "Vlerësimi i ekonomisë dixhitale për Asean, për shembull, pritet të rritet nga rreth 16 - 17 miliardë dollarë në të paktën më shumë se 215 miliardë dollarë deri në 2025. isshtë një mundësi e rëndësishme në treg. Ne mendojmë se ka shumë hapësirë për të punuar së bashku në bashkëpunim , "tha z. Iswaran.

Lexo më shumë

Rreth Nesh

Ne jemi gjithmonë krenarë që jemi një ofrues me përvojë i Shërbimeve Financiare dhe të Korporatave në tregun ndërkombëtar. Ne ju ofrojmë vlerën më të mirë dhe më konkurruese për ju si klientë të vlerësuar për të shndërruar qëllimet tuaja në një zgjidhje me një plan të qartë veprimi. Zgjidhja jonë, suksesi juaj.

US