Lëvizni
Notification

A do ta lejoni One IBC t'ju dërgojë njoftime?

Ne vetëm do t'ju njoftojmë lajmet më të reja dhe zbavitëse.

Po lexoni në Shqip përkthim nga një program AI. Lexoni më shumë në Disclaimer dhe na mbështesni për të redaktuar gjuhën tuaj të fortë. Preferoni në anglisht .

Arsyet për të përdorur Hong Kong Corporation për zgjerimin / investimin e biznesit tuaj?

Koha e azhurnuar: 20 Jul, 2019, 11:26 (UTC+08:00)

Fondacioni Heritage është vlerësuar Hong Kong si "ekonomia më e lirë në botë" për 24 vjet rresht; përveç që është qendra më e rëndësishme e biznesit të Azisë, Hong Kongu është i famshëm për të qenë ekonomia e dytë më konkurruese në botë dhe marrësi i dytë më i madh i investimeve të huaja direkte. Për më tepër, shumë sipërmarrës dynden në Hong Kong për shkak të tokës që ofron mundësi të pakufizuara biznesi për fillestarët, e cila është arsyeja që Hong Kong konsiderohet si metropolitani që integron mundësitë, kreativitetin dhe shpirtrat sipërmarrës.

Reasons to use Hong Kong Corporation for expanding/investing your business?

Hong Kong është një nga qendrat e famshme financiare ndërkombëtare në botë dhe vepron si një platformë për ekonominë globale dhe tregtinë pasi favorizohet nga investitorët në mbarë botën dhe njerëzit e biznesit për shkak të këtyre 4 faktorëve:

 • Një sistem i vendosur ligjor që besohet nga shumë biznese ndërkombëtare.
 • Sistemi i thjeshtuar i taksimit dhe shkalla e ulët e taksimit
 • Infrastruktura dhe pajisjet e komunikimit të pajisura mirë
 • Profesionistë me cilësi të lartë

Përveç këtyre faktorëve që ka Hong Kong, ka edhe përparësi shtesë për pronarët e bizneseve dhe investitorët për të përfshirë kompanitë e tyre në Hong Kong. Këto përparësi janë:

1. Vendndodhja ideale

Hong Kongu ndodhet strategjikisht në afërsi të Kinës dhe me Marrëveshjen e Partneritetit Ekonomik më të Afërt (CEPA) midis dy vendeve, Hong Kongu është në avantazh të përfitimit të mundësive të biznesit në të ardhmen duke siguruar një ekonomi miqësore për biznesin siç parashikojnë shumë ekspertë ekonomikë e ardhmja, Azia do të bëhet së shpejti qendra ekonomike e botës me fillimin e shekullit aziatik që parashikohet të ndodhë rreth vitit 2020. Prandaj, shumë biznese po përqendrojnë veprimtarinë e tyre në tregun aziatik dhe me Hong Kong në mes të Azisë, mundësitë janë të favorshme për ata që krijojnë bizneset e tyre në Hong Kong.

2. Transporti

Duke u lidhur me mbi 5000 destinacione ndërkombëtare me më shumë se 100 linja transporti ndërkombëtare, porti i kontejnerëve të Hong Kongut është i 3-ti në botë dhe aeroporti i tij i ngarkesave është një nga më të ngarkuarit në botë. Në vitin 2018, eksporti dhe importi i mallrave globale të Hong Kongut janë me vlerë 569.1 miliardë dhe 627.3 miliardë dollarë. Për shkak të marrëveshjes së tregtisë së lirë midis Hong Kong dhe Kinës, produktet nga Kina transportohen lehtësisht nga Kontinentale dhe kostoja globale e transportit nga Hong Kong në pjesën tjetër të botës është relativisht e lirë pasi kjo është një nga shqetësimet kryesore për bizneset në industria e tregtisë elektronike dhe logjistikës.

3. Koncepti një vend, dy sisteme

Hong Kong mund të jetë nën autoritetin e Kinës, por ai ndjek një sistem të veçantë juridik dhe politik që ndihmon Hong Kong të ruajë forcën dhe suksesin e tij si një qytet ndërkombëtar biznesi ndërsa rrit tërheqjen e tij për qasje të pakonkurueshme në mundësitë në tregun e Kinës Kontinentale. Për bizneset dhe investitorët e huaj, shumë punonjës nga Hong Kongu janë tregjuhësh (anglisht, mandarinisht dhe kantonisht) dhe të pajisur me njohuritë e bizneseve të Kinës kontinentale të cilat janë më të dobishme për punëdhënësit që synojnë të zgjerohen në tregun e Kinës. Për më tepër, Hong Kong është një qytet dygjuhësh ku anglishtja dhe kantonishtja flasin gjerësisht, me anglishten që përdoret si gjuha kryesore e bizneseve dhe kontratave. Për të tërhequr më shumë biznese të huaja të krijuara kompani në Hong Kong, qeveria lejon që të huajt të kenë pronësi 100% të kompanive të tyre Hong Kong dhe nuk kërkon që ndonjë banor vendas të emërohet si aksioner ose një drejtor i emëruar.

4. Sistemi i taksimit

Arsyeja më e madhe që shumë biznese zgjedhin të krijojnë kompanitë e tyre në Hong Kong për shkak të sistemit të tij të favorshëm të taksave pasi këto taksa në Hong Kong nuk vendosen si më poshtë:

 • Pa taksë mbi shitjen ose TVSH.
 • Jo tatim në burim.
 • Asnjë tatim mbi fitimet kapitale.
 • Pa taksë mbi dividentët.
 • Pa taksë mbi pasurinë.
 • Së fundmi, çdo fitim i gjeneruar nga jashtë Hong Kong përjashtohet

Megjithëse, Hong Kongu nuk vendos taksat e mësipërme; ka tre taksa të drejtpërdrejta të vendosura në Hong Kong të cilat janë:

 • Tatimi mbi të ardhurat e korporatave i gjeneruar brenda Hong Kongut tatohet me 8.25% për 2 milion HKD të para dhe i kufizuar me 16.5%
 • Taksa e pagës e mbyllur në 17%
 • Taksa e pronës është në 15%

Për më tepër, Hong Kong është një zonë e tregtisë së lirë me vetëm duhan, pije alkoolike dhe automjete personale që i nënshtrohen taksës së importit.

Lexo më shumë

Rreth Nesh

Ne jemi gjithmonë krenarë që jemi një ofrues me përvojë i Shërbimeve Financiare dhe të Korporatave në tregun ndërkombëtar. Ne ju ofrojmë vlerën më të mirë dhe më konkurruese për ju si klientë të vlerësuar për të shndërruar qëllimet tuaja në një zgjidhje me një plan të qartë veprimi. Zgjidhja jonë, suksesi juaj.

US