Lëvizni
Notification

A do ta lejoni One IBC t'ju dërgojë njoftime?

Ne vetëm do t'ju njoftojmë lajmet më të reja dhe zbavitëse.

Hong Kong - Forca e Rajonit Special Administrativ

Koha e azhurnuar: 06 Mar, 2020, 15:22 (UTC+08:00)

Çdo qytet i madh si Shangai, Guangzhou, Shenzhen ose Pekini, kryeqyteti i Kinës, qeveria ka politika për të tërhequr investitorë të huaj dhe Hong Kongu nuk është përjashtim. Hong Kong ka politika të ngjashme me qytetet e tjera të tilla si një mjedis miqësor biznesi, një sistem taksash stimujsh, por qyteti por gjithashtu ka forcën e tij si Rajon Special Administrativ i cili është unik dhe i ndryshëm nga qytetet e tjera në Kinë kontinentale.

1 vend, 2 sisteme

Hong Kong dhe Macau janë Rajonet e Veçanta Administrative të Republikës Popullore të Kinës. Sipas politikës 1 vend, 2 sisteme, qyteti ka sistemin e tij qeveritar, sistemin legjislativ, ekzekutiv dhe gjyqësor, çështjet ekonomike dhe financiare të cilat janë të pavarura nga qytetet e tjera në kontinent. Për shembull, Amerika nuk aplikoi një normë të lartë taksash për Hong Kong në luftën tregtare Kinë-Shtet të Bashkuara.

Sistemi ligjor në Hong Kong

Sistemi ligjor në Hong Kong rregullohet në Ligjin Themelor, pra kushtetuta e Hong Kongut e bazuar në sistemin e Ligjit të Përbashkët. Sipas Ligjit Themelor, sistemi aktual ligjor dhe rregulloret e mëparshme në fuqi në Rajonin Administrativ Special të Hong Kongut (HKSAR) do të mirëmbahen. Për shkak se shumica e personave të biznesit dhe investitorëve janë të njohur me sistemin Common Law në mënyrë që mjedisi i biznesit në Hong Kong të jetë më i favorshëm për ta.

Hong Kong - Forca e Rajonit Special Administrativ

Transparenca e qeverisë

Renditja e Hong Kongut ishte # 4 në Azi Paqësor dhe # 14 në botë për transparencën e qeverisë në 2018. Qyteti është një nga zonat kryesore 'të pastra' për të bërë biznes sipas Indeksit të Perceptimit të Korrupsionit 2018 raportuar nga Transparency International. Komisioni i Pavarur Kundër Korrupsionit (ICAC) u krijua në 1974 për të treguar angazhimin e qeverisë Hong Kong për të luftuar korrupsionin dhe për të krijuar një mjedis biznesi të drejtë dhe pa korrupsion për çdo korporatë që operon në Hong Kong.

Stabiliteti i Monedhës së Hong Kongut

Hong Kong ka përdorur monedhën e tij Dollar Hong Kong në vend që të përdorë juanin si monedhë të Kinës. Mbajtja e një monedhe të qëndrueshme midis Hong Kong Dollar dhe Dollar US është një përparësi në politikat monetare të qeverisë HKSAR. Monedha e qëndrueshme është një faktor i rëndësishëm që rrit zhvillimin e ekonomisë së Hong Kongut dhe bëhet qendra globale e financave. Prandaj, qeveria e Hong Kongut angazhohet të ruajë një monedhë të qëndrueshme si një themel për të zhvilluar ekonominë e saj, të tërheqë më shumë investitorë të huaj dhe të krijojë një pikë unike në sistemin financiar midis Hong Kongut dhe Kinës.

Hong Kong - Forca e Rajonit Special Administrativ

Marrëveshje tregtare dhe marrëveshje investimi midis ASEAN dhe Hong Kong

Marrëveshja e Tregtisë së Lirë ASEAN Hong Kong (AHKFTA) midis qeverisë HKSAR dhe pesë qeverive të ASEAN shtetet anëtare (Laos, Birmania, Singapori, Tailanda dhe Vietnami) hyri në fuqi në 11/06/2019. Sipas AHKFTA, qeveria e Hong Kongut dhe qeveritë e ASEAN do të eleminojnë, ulin linjën tarifore ose do të "lidhin" detyrimet e tyre doganore në zero me hyrjen në fuqi të marrëveshjes për mallrat dhe produktet që vijnë nga vendet anëtare të marrëveshjes.

Ndërkohë, Marrëveshja e Investimeve e ASEAN Hong Kong (AHKIA) u nënshkrua dhe hyri në fuqi në 17/06/2019, për Hong Kong dhe pesë vendet e njëjta anëtare të ASEAN. Sipas marrëveshjes së AHKIA, ndërmarrjet e Hong Kongut që po investojnë në Laos, Birmani, Singapor, Tajlandë dhe Vietnam do të trajtohen në mënyrë të drejtë dhe të barabartë me investimet e tyre, mbrojtjen fizike dhe sigurinë e investimeve të tyre dhe sigurinë për transferimin falas të investimeve dhe kthimeve të tyre. Për më tepër, pesë shtete anëtare të ASEAN do të angazhohen gjithashtu për të mbrojtur dhe kompensuar për ndërmarrjet e Hong Kongut që investojnë në zonat e tyre për çdo humbje investimi për shkak të luftës, konfliktit të armatosur ose ngjarjeve të ngjashme.

Lexo më shumë:

Rreth Nesh

Ne jemi gjithmonë krenarë që jemi një ofrues me përvojë i Shërbimeve Financiare dhe të Korporatave në tregun ndërkombëtar. Ne ju ofrojmë vlerën më të mirë dhe më konkurruese për ju si klientë të vlerësuar për të shndërruar qëllimet tuaja në një zgjidhje me një plan të qartë veprimi. Zgjidhja jonë, suksesi juaj.

US