Lëvizni
Notification

A do ta lejoni One IBC t'ju dërgojë njoftime?

Ne vetëm do t'ju njoftojmë lajmet më të reja dhe zbavitëse.

Po lexoni në Shqip përkthim nga një program AI. Lexoni më shumë në Disclaimer dhe na mbështesni për të redaktuar gjuhën tuaj të fortë. Preferoni në anglisht .

Vietnami - Transformimi i një vendi në zhvillim

Koha e azhurnuar: 03 Sep, 2019, 11:20 (UTC+08:00)

Falë politikës Doi Moi me dyer të hapura të zbatuar në 1986, një mjedis ligjor dhe infrastrukturë e favorshme e krijuar nga qeveria e Vietnamit për të inkurajuar flukset e investimeve të huaja në vend. Nga 190 ekonomi, Vietnami u rendit i 69-ti në vitin 2018 sipas raportit të Bankës Botërore të titulluar "Lehtësia e të Bërit Biznes".

Vietnami është një shtet me një parti në të cilën paraqitet stabiliteti dhe siguria politike për të mbështetur rritjen ekonomike dhe zhvillimin për të tërhequr investime të huaja. Për më tepër, Vietnami është anëtar i Organizatës Botërore të Tregtisë (OBT), Komunitetit Ekonomik ASEAN (AEC) dhe Marrëveshjes Gjithëpërfshirëse dhe Progresive për Partneritetin Trans-Paqësor (CPTPP) që e bën Vietnamin më tërheqës për investitorët vendas dhe të huaj, përkatësisht. Përveç kësaj, Vietnami ka disa marrëveshje tregtare me vendet e tjera; Marrëveshjet e Tregtisë Bilaterale (BTA) dhe Tregtisë së Lirë (MTL). Përveç këtyre marrëveshjeve tregtare, Vietnami ka nënshkruar rreth 80 Marrëveshje për Shmangien e Taksave të Dyfishta (DTA) me disa DTA janë ende në frazat e negociatave. Për disa biznese që kërkojnë qasje në tregje të tilla si Kanada, Meksikë dhe Peru, Vietnami do të ishte një juridiksion i përshtatshëm për bizneset tuaja.

Një mënyrë tjetër për të rritur më tej rritjen ekonomike dhe zhvillimin e Vietnamit, u krijuan tre zona të veçanta ekonomike kryesore në të gjithë vendin dhe u kategorizuan në tre lloje të ndryshme të zonave ekonomike; Parqet Industriale (IP), Zonat e Përpunimit të Eksportit (EPZ) dhe Zonat Ekonomike (EZ). Këto zona të veçanta ekonomike janë të vendosura në rajonet Veriore, Qendrore dhe Jugore të Vietnamit, ku secila zonë ka industritë e veta të specializuara për zhvilluesit industrialë. Për shembull, zhvilluesit me reputacion vendas përfshinin Vietnam Rubber Group dhe Sonadezi ndërsa zhvilluesit e huaj janë VSIP dhe Amata.

VSIP and Amata

Vietnami ofron përparësi të shumta pasi siguron akses në rrugët kryesore tregtare të botës pasi vendi është në kufi me Kinën në veri, Laos dhe Kamboxhia në perëndim dhe vijën bregdetare të Oqeanit Paqësor në lindje. Infrastruktura luajti një rol të rëndësishëm në zhvillimin e ekonomisë, kjo u njoh nga qeveria e Vietnamit si plane për zgjerime dhe azhurnimin e sistemit ekzistues të infrastrukturës së transportit duke përfshirë infrastrukturat rrugore, hekurudhore, detare dhe rrugëve ajrore.

Vietnami është një nga vendet në rritje të Azisë, pasi shumë mundësi janë të pranishme për sipërmarrje të huaja biznesi dhe investitorë me plane për të bërë biznes në vend. Megjithëse rregulloret, zakonet dhe kultura janë jashtëzakonisht të ndryshme, por me Ofruesin e duhur të Shërbimeve të Korporatave, ju jeni gati të bëni një prani në tregun e Vietnamit.

Lexo më shumë

Rreth Nesh

Ne jemi gjithmonë krenarë që jemi një ofrues me përvojë i Shërbimeve Financiare dhe të Korporatave në tregun ndërkombëtar. Ne ju ofrojmë vlerën më të mirë dhe më konkurruese për ju si klientë të vlerësuar për të shndërruar qëllimet tuaja në një zgjidhje me një plan të qartë veprimi. Zgjidhja jonë, suksesi juaj.

US