Lëvizni
Notification

A do ta lejoni One IBC t'ju dërgojë njoftime?

Ne vetëm do t'ju njoftojmë lajmet më të reja dhe zbavitëse.

Po lexoni në Shqip përkthim nga një program AI. Lexoni më shumë në Disclaimer dhe na mbështesni për të redaktuar gjuhën tuaj të fortë. Preferoni në anglisht .

Cayman - Zgjedhja kryesore e korporatave globale

Koha e azhurnuar: 20 Aug, 2019, 10:39 (UTC+08:00)

E vendosur brenda detit Karaibe, në veriperëndim të Xhamajkës, Ishujt Kajman është një nga shumë territoret e huaja të Mbretërisë së Bashkuar; i përbërë nga tre ishuj: Grand Cayman, Little Cayman dhe Cayman Brac. Për shkak se Kajmanët janë një nga territoret britanike të huaja, sistemi ligjor që banorët e ishujve ndjekin janë Ligji i Përbashkët Anglez dhe Anglishtja përdoret si gjuha zyrtare e përdorur midis vendasve.

Cayman - Global Corporations’ Top Choice

Substancë ekonomike kajman

Ishujt Kajman janë të njohur për njerëzit për peisazhet e saj të bukura natyrore, kulturën lokale, kuzhinën dhe pikat e famshme të zhytjes me jetën e egër natyrore e cila tërhoqi rreth dy milion turistë që vizitojnë ishujt çdo vit. Për shkak të kësaj, industria e turizmit është një nga ekonomitë kryesore të Kajmanit. Midis të gjitha juridiksioneve në Detin Karaibe, Ishujt Kajman kanë të ardhurat më të larta për frymë.

Përveç industrisë së turizmit, Cayman është i njohur gjithashtu për shërbimet e tij financiare dhe financat ndërkombëtare, duke ndjekur shërbime të tjera; tregtia e ndërtimit, bujqësia dhe importi i industrisë së logjistikës. Shërbimet financiare janë bërë përbërësi kryesor i ekonomisë pasi ishujt janë bërë një nga qendrat financiare në botë për shkak të qindra bankave dhe kompanive të besimit, duke përfshirë disa nga 50 bankat kryesore të regjistruara në Kajman. Përveç kësaj, bujqësia në Cayman kontribuon vetëm një pjesë të vogël në ekonominë e Caymans, kështu, shumica e ushqimit importohet së bashku me makineritë, karburantet, pajisjet e transportit dhe sende të tjera të prodhuara. Për shkak se ka nevoja për import, mundësitë për të hyrë në këtë treg dhe për t'u zgjeruar në juridiksione të tjera të Detit Karaibe janë të mëdha.

Për më tepër, qeveria e Cayman ofroi shumë stimuj tërheqës për taksat që janë gjithashtu të dobishëm për investitorët e huaj dhe pronarët e bizneseve. Për më tepër, qeveria gjithashtu sigurohet që procedurat për krijimin e kompanive në Caymans janë të thjeshta dhe të drejta, siç janë:

Nuk ka raporte vjetore, kërkesa të kontabilitetit ose auditimit për kompanitë jashtë Cayman; përveç nëse kompania është një fond investimesh i rregulluar nga Autoriteti Monetar Ishujve Kajman (CIMA).

Kërkohet të ketë 1 aksionar dhe 1 drejtor, por rolet mund të jenë për të njëjtin person ose një organ korporate dhe nuk kërkohet të përfshijë një vendas.

Ekzistojnë vetëm disa stimuj të dobishëm që Ishujt Kajman u ofrojnë pronarëve dhe investitorëve të huaj të biznesit; shumë më shumë stimuj janë duke pritur për pronarët dhe investitorët e ardhshëm të biznesit !!

Lexo më shumë

Rreth Nesh

Ne jemi gjithmonë krenarë që jemi një ofrues me përvojë i Shërbimeve Financiare dhe të Korporatave në tregun ndërkombëtar. Ne ju ofrojmë vlerën më të mirë dhe më konkurruese për ju si klientë të vlerësuar për të shndërruar qëllimet tuaja në një zgjidhje me një plan të qartë veprimi. Zgjidhja jonë, suksesi juaj.

US