Lëvizni
Notification

A do ta lejoni One IBC t'ju dërgojë njoftime?

Ne vetëm do t'ju njoftojmë lajmet më të reja dhe zbavitëse.

Po lexoni në Shqip përkthim nga një program AI. Lexoni më shumë në Disclaimer dhe na mbështesni për të redaktuar gjuhën tuaj të fortë. Preferoni në anglisht .

Banka më e sigurt në botë 2015

Koha e azhurnuar: 17 Sep, 2015, 00:00 (UTC+08:00)

Pavarësisht mjedisit ekonomik ende sfidues në Evropë, bankat e kontinentit vazhdojnë të dominojnë vendet e para në renditjen e Bankave më të sigurta në botë 2015. KfW e Gjermanisë ka zënë përsëri vendin e parë, pasuar nga Zürcher Kantonalbank të Zvicrës dhe Landwirtschaftliche Rentenbank të Gjermanisë. Sidoqoftë, firmat evropiane nuk mbajnë më të gjitha pozitat e larta. TD Bank Group, e Kanadasë, ka vazhduar marshimin e saj në rritje - dhe këtë vit ka zënë një vend të lakmuar në listën e top-10 - duke u ngritur nga vendi i 11-të vitin e kaluar për të marrë pozicionin e 10-të nga banka Franceze Société de Financement Locale (SFIL) , e cila ka rënë në të 14-të këtë vit.

World's safest bank 2015

Të tre bankat Singaporeane që u vendosën në top-15 vitin e kaluar, secila u rrit me një vend, për të dalë në të 11-të (DBS), të 12-të (Oversea-Chinese Banking Corp) dhe të 13-të (United Overseas Bank). Bankat Australiane renditen mirë këtë vit, duke zënë pozicionet 17 deri në 20.

Banque Cantonale Vaudoise ka bërë një paraqitje të shkëlqyeshme këtë vit, duke u ngjitur me 29 vende mahnitëse në renditje për të shkuar nga e 44-ta në të 15-të. Banka e rangut të lartë të SHBA këtë vit është AgriBank, e cila vjen në vendin e 30-të.

Emra të rinj në listë këtë vit përfshijnë Deutsche Apotheker- und Ärztebank të Gjermanisë, Banque Pictet & Cie të Zvicrës, Kiwibank të Zelandës së Re, DNB të Norvegjisë dhe LGT Bank të Lihtenshtajnit.

"Ka pasur disa ndryshime të mëdha në renditjen e Bankave më të sigurta për vitin 2015 - duke pasqyruar tregjet e paqëndrueshme brenda të cilave tani operojnë shumë banka", thotë botuesi dhe drejtori editorial i Global Finance Joseph D. Giarraputo.

“Rreziku gjeopolitik vazhdon të jetë shqetësues në rajone të ndryshme si Evropa, Lindja e Mesme dhe Azia. Kjo renditje u ofron kompanive dhe investitorëve një mjet objektiv për të vlerësuar stabilitetin dhe sigurinë e bankave të botës - si në nivel global ashtu edhe sipas rajonit ", vëren Giarraputo.

Renditja vjetore e Global Finance e 50 Bankave më të Sigurta në Botë ka qenë standardi i njohur dhe i besuar i sigurisë së palës tjetër financiare për më shumë se 20 vjet. Fituesit u zgjodhën përmes një vlerësimi të vlerësimeve afatgjata të valutave të huaja - nga Moody's, Standard & Poor's dhe Fitch - dhe totalit të aktiveve të 500 bankave më të mëdha në të gjithë botën.

Përveç 50 bankave më të sigurta në botë, raporti i plotë përfshin gjithashtu renditjet vijuese: 50 bankat komerciale më të sigurta në botë, bankat më të sigurta sipas vendeve, 50 bankat më të sigurta në tregjet në zhvillim, institucionet financiare më të sigurta islamike në GCC, bankat më të sigurta sipas rajonit (Azi , Australasia, Evropa Qendrore dhe Lindore, Amerika Latine, Lindja e Mesme / Afrika, Amerika e Veriut dhe Evropa Perëndimore) dhe Bankat e Tregjeve më të Sigurta sipas Rajoneve (Azia dhe Afrika Sub-Sahariane).

Rezultatet e plota të këtij studimi ekskluziv do të publikohen në numrin e nëntorit të Global Finance. Bankave më të sigurta do t'u jepen çmime në një ceremoni të veçantë që do të mbahet gjatë Takimeve Vjetore të FMN dhe Bankës Botërore në Lima, Peru më 10 tetor.

Rreth Nesh

Ne jemi gjithmonë krenarë që jemi një ofrues me përvojë i Shërbimeve Financiare dhe të Korporatave në tregun ndërkombëtar. Ne ju ofrojmë vlerën më të mirë dhe më konkurruese për ju si klientë të vlerësuar për të shndërruar qëllimet tuaja në një zgjidhje me një plan të qartë veprimi. Zgjidhja jonë, suksesi juaj.

US