Lëvizni
Notification

A do ta lejoni One IBC t'ju dërgojë njoftime?

Ne vetëm do t'ju njoftojmë lajmet më të reja dhe zbavitëse.

Përfitimet kryesore të krijimit të një biznesi në Maltë

Koha e azhurnuar: 09 Jan, 2019, 09:47 (UTC+08:00)
  • 5% taksë e korporatave (pas rimbursimit) - Malta - kompanitë kanë taksën më të ulët në BE
  • Përparësitë tatimore për banorët pa vendbanim
  • Ligjet tatimore të përputhshme me BE, administrata miqësore
  • BE me lirinë e lëvizjes, Shengen, Euro dhe Anglisht si gjuhë zyrtare
  • Fuqi punëtore shumëgjuhësore e arsimuar mirë, ekonomi e larmishme me sektorë të fortë të TIK dhe financave
  • Klima me diell, lidhje të mira fluturimi, një ishull me turizëm dhe argëtim të lartë

Licencat në Maltë shpesh janë të vlefshme për të gjithë BE-në; por në Maltë, kostot për marrjen dhe administrimin e autorizimit janë shumë më të ulta. Qofshin lojëra online, transport, fluturime apo fonde investimesh, Malta ofron një pasaportë të BE-së për kosto të arsyeshme. Për IPO-të, një kombinim me një listë të parë në Maltë dhe një listë të dytë në një bursë më të madhe të BE-së mund të jetë shumë më e lirë se një listë e vetme në bursën më të madhe.

Key Benefits of a company in Malta

Malta bën një ndryshim midis vendbanimit dhe vendbanimit të zakonshëm Rezidenca përbëhet nga prania e zakonshme dhe e vazhdueshme; ju nuk keni nevojë të jeni 183 ditë në vit në Maltë për të qenë banor për qëllime tatimore, megjithatë duhet të merrni parasysh marrëveshjet e taksimit të dyfishtë, si dhe pyetjen se cila marrëveshje është e zbatueshme.

Sipas Ligjit Maltez, vendbanimi për personat juridikë është vendi i menaxhimit dhe kontrollit, megjithatë nuk është e mjaftueshme për të qenë në gjendje të ushtrojë menaxhim dhe kontroll, vendimet duhet të merren me të vërtetë atje. Prandaj aeroplanët janë plot me biznesmenë të cilët janë të lumtur të fluturojnë për një udhëtim biznesi në Maltë në mënyrë që të takohen rregullisht atje për vendime të rëndësishme.

Drejtorët e korporatave mund të kenë vendbanimin e tyre jashtë Maltës, megjithatë nëse drejtorët ose aksionarët nuk janë shtetas të BE-së ose Zvicrës, regjistri tregtar kërkon dokumente shtesë të kujdesit të duhur (p.sh. një referencë profesionale e një avokati ose auditori, një referencë bankare, një kopje e një dokumenti identiteti dhe një faturë shërbimi ose një dëshmi tjetër e qëndrimit).

Marrëdhëniet fiduciare përcaktohen dhe rregullohen për pronësinë besnike të aksioneve në një kompani; drejtori i nominuar nuk shihet si fiduciar.

Lexo më shumë

Rreth Nesh

Ne jemi gjithmonë krenarë që jemi një ofrues me përvojë i Shërbimeve Financiare dhe të Korporatave në tregun ndërkombëtar. Ne ju ofrojmë vlerën më të mirë dhe më konkurruese për ju si klientë të vlerësuar për të shndërruar qëllimet tuaja në një zgjidhje me një plan të qartë veprimi. Zgjidhja jonë, suksesi juaj.

US