Lëvizni
Notification

A do ta lejoni One IBC t'ju dërgojë njoftime?

Ne vetëm do t'ju njoftojmë lajmet më të reja dhe zbavitëse.

Po lexoni në Shqip përkthim nga një program AI. Lexoni më shumë në Disclaimer dhe na mbështesni për të redaktuar gjuhën tuaj të fortë. Preferoni në anglisht .

Për njohje më të mirë në LLC dhe Corporation, le të marrim shembull Google dhe YouTube

Google është një Korporatë dhe YouTube është një LLC . Pse zgjodhën lloje të ndryshme të entiteteve?

Dallimi LLC vs Corporation përcaktohet qartë nga ky shembull që gjenerata e re e sipërmarrësve duhet të përfitojë plotësisht.

YouTube në të vërtetë filloi si një korporatë , duke paraqitur Certifikatën e saj të Inkorporimit në Delaware Division of Corporate në 3 tetor 2005. Më 8 nëntor 2006, vetëm 13 muaj dhe pesë ditë më vonë, ajo bashkoi Korporatën e saj në një LLC, e cila është një nga përparësitë kryesore të kompanive Delaware: ato mund të ndryshojnë nga një formë e njësisë në tjetrën, kur të duan.

Lexoni më shumë: Avantazhet e Delaware LLC

Nga ana tjetër, YouTube LLC është në pronësi të disa anëtarëve. Askush përveç personave të brendshëm nuk e di se sa pak, dhe askush përveç të brendshëmve nuk i di se kush janë pronarët. Përveç kësaj, askush përveç pronarëve nuk e di se cilat janë financat e ndërmarrjes, sepse nuk kërkohet zbulim publik. Ky është përfitimi i një Delaware LLC - anëtarët tuaj, përqindjet e tyre të pronësisë dhe vlerësimi juaj financiar janë çështje private, për të cilat janë të vetëdijshëm vetëm personat e brendshëm të kompanisë. Nuk ka asnjë regjistrim publik, asnjë zbulim publik dhe asnjë kërkesë federale të çfarëdo lloji që i bën pronarët e një Delaware LLC të zbulojnë se kush janë ata në regjistrin publik.

Google zgjodhi të ishte një Delaware Corporation në mënyrë që të mund të dilte në publik dhe të grumbullonte para, gjë që ata bënë në 16 Gusht 2004. Pasi e bëri këtë, ajo shpejt u bë një nga kompanitë më të pasura në histori. Ardhja e Google në pushtet krijoi dhjetëra mijëra milionerë dhe shumë miliarderë. Edhe pse 60% e Google është në pronësi të institucioneve, ka miliona aksionarë individualë në kompani. Kompania ka rezerva aktuale të parave prej $ 50 miliardë.

Lexo më shumë:

Na lini kontaktin tuaj dhe ne do t'ju kthehemi sa më shpejt!

FAQ të Ndërlidhura

Rreth Nesh

Ne jemi gjithmonë krenarë që jemi një ofrues me përvojë i Shërbimeve Financiare dhe të Korporatave në tregun ndërkombëtar. Ne ju ofrojmë vlerën më të mirë dhe më konkurruese për ju si klientë të vlerësuar për të shndërruar qëllimet tuaja në një zgjidhje me një plan të qartë veprimi. Zgjidhja jonë, suksesi juaj.

US